24.03.2016

Терморегулиращият вентил Т2 на Danfoss става на 50 години


През месец март 2016 година терморегулиращият вентил Т2 навършва 50 години и едновременно с това Danfoss поставят рекорд за 50 милионният произведен вентил.
Всеки ден милиони хора по света зависят от ТРВ Т2 без да го знаят. Т2 е в сърцето на безброй хладилни системи по цял свят, които се грижат за правилното охлаждане и комфорт.

През годините много други производители са се опитвали да копират този продукт, но и досега този малък вентил е ненадминат. ТРВ Т2 е с доказана репутация като едно от най-енергийно ефективните решения, които пазарът предлага. За своите 50 години ТРВ Т2 е реализирал обща икономия на около 157 000 GWh енергия в хилядите приложения, в които е бил инсталиран. Тази енергия би могла да покрие нуждите на цяла Италия за около 6 месеца, на Дания за около една година и на Аржентина за повече от година.

Определян като "златното яйце" на Danfoss и след 50 години ТРВ Т2 остава основна част от производствената програма на датската компания Danfoss, за която енергийната ефективност, качество и надеждност винаги са били сред главните приоритети.
Архив на новини
Електронен магазин
Електронен магазин
промоции
Проект Отопление
Февруари, март 2016

Радиаторни термостати - комплекти
(c) НАСА-Д, 2006 г., www.nasa-d.com